2009-09-09

En vanlig vardag for oss i Machame

06.00 brukar jag vakna av ljudet fran tutande dalla-dallas som vill kora folk till stan, alternativt tupparna som gal och kossor som ramar (later mer som elefanter, men vi har inte sett nagra sadana annu).

06.45 ringer vara klockor, dags att ga upp. Kliver ur sangarna och forsoker inte snubbla pa myggnaten:) Kolla att vi har el, vilket vi annu haft hittills varje morgon. Kokar havregrynsgrot (ater det aldrig hemma, men har har vi haft det till frukost varje dag utan att trottna, nastan sa det blir godare och godare). Kokar vatten till te och kaffe. Ater frukosten tillsammans med malariprofylaxet. Byter om till vara sjukhusklader.

07.42 gar till sjukhuskapellet for morgonsamlingen som borjar 07.45 (vi bor 1 min bort). Sjunger med i psalmerna och dasar bort lite under den swahilska predikan. Otroligt vad alla sjunger bra i detta land. Later riktigt fint, kanns som man ar med i en stor proffskor (tur att vara roster forsvinner:). Koren brukar ocksa sjunga en sang. sen ar det dags for avdelningarna att rapportera tillstandet, hur manga pat, ev. dodsfall, samt beratta om speciella fall.

08.45 brukar morgon samlingen vara over. Ibland som idag pratar vi med var "bevakare" Mr.M. Vi fick reda pa att vi visst maste betala 300 us dolar for vart boende, och inte 160 som skolan sagt till oss, samt vad det star i kontraktet. Detta ar otroligt drygt, da vi ar osakra pa om vara dollar duger och om de racker till avgifterna pa nasta stalle. Sjalvklart far man inte har heller betala med landets egen valuta....

Sedan ar det dags att ga till den avdelning vi ska vara pa for dagen. Idag blev det operation. Vi fick se ett avlagsnande av en inflamerad blindtarm. Det har var forsta gangen vi kande att det var ungefar som hemma bortsett att har var det inte sa mycket engangsmaterial som hemma. Mycket intressant och ingen svimning:)

Nu borjar det bli dags for lunch i kantinen, kan fa en maltid for under 15kr, oftast ar det ris, bonor, stekt mangold, lite buljong som sas och i vissa fall nagon kottbit.

Idag ar det 10 veckor och 0 dagar tills vi aker hem. Vi har hemlangtan, men det ar fortfarande massor vi vill uppleva innan vi lamnar detta intressanta, vackra, stundtals frustrerande men otroligt haftiga land.

Kram kram!

5 kommentarer:

Elin sa...

Jag vill också ha 1 minut till jobbet! :)

Jobbigt med alla extra utgifter och det där med att era pengar inte duger till. Svårt också i ett främmande land så där när man inte vet om de lurar en, mer pengar än det står på kontraktet? Låter skumt.

Hemlängtan, vi finns ju här när ni kommer tillbaka, ha den bästa tid ni kan nu när ni är där. Ni kommer säkert hem till en vackert snötäckt Stockholm. :)

kram

Anna R sa...

Hallå Gumman!
Jobbigt med grejer som går er emot! Men som Elin säger, allt finns här när ni kommer...

En liten glad nyhet bara, jag har fått jobb!!! Börjar på måndag.

Hoppas att hemlängtan avtar snart och att det blir mer friktionsfritt för er! Tänker på dig! Kramar hårt!

Daniel och Elvira hälsar så gott!

Kickan sa...

Grattis till jobbet Anna! Helt fantastiskt!! Det ar du val vard!!
Halsa sa himla mycket till Daniel och Elvira ocksa!
Tusen kramar!

lisa sa...

Shit, vad häftigt allt låter! Ååå, jag vill också börja morgonen med en swahilisk morgonsamling! Sköt om dig, hoppas att allt pengar- och permitstrul snart är över!
Pussokram,
Lisa (teknik-fientligt kjoltyg som just, för första gången i sitt liv, lämnat en kommentar på en blogg!)

Anonym sa...

I miss you:(
Men du vet att jag kommer vara som ett plåster på dig när du kommer hem. Vardagen är inte lika rolig när jag inte har min bollplanka men det här är våran träning innan NY. I loooooooooooooove you my bestest sister!!!

ps; Don´t take any crap from anyone!!