2009-09-13

Torsdag och fredag


Torsdag och fredag var helt fantastiska dagar. Borjade med att nar vi vaknade sa stralade solen ute, aha tankte jag da, man kanske kan se berget idag. Springer ut i pyamasen och mycket riktigt sa tornar den upp bakom sjukhuset. Helt fantastiskt!!! in hamtar kamera, fota fota fota.
Efter morgonsamling betlar vi boendeavgiften (140 dollar mer an vad som sagts oss..) det trevliga ar att de har tar emot vara gamla dollars, Ha dar fick de! Hoppas de far betala dyr avgift nar de gar till banken med dessa! (na nu ska jag inte vara elak...). Denna dag fick vi vara pa modra och barnvardsmottagningen, men da patienterna inte dyker upp forran 11, kunde vi springa till datasalen. Lyckas installera MSN och skaffar konto, sa alla ni som har msn, lagg till min yahoo adress sa kan jag chatta med er:) Det gjorde jag med Elin da, sa otroligt roligt, gick snabbt och kandes som man var hemma! Sjalva praktiken var ocksa otroligt rolig denna dag. Mycket gullig sjukskoterska som visade och forklarade hur allt fungerade har. Bland annat att staten star for alla avgifter for preventivmedel samt vaccinationer for barn och gravida. Barn under 5 ar far dessutom gratis vard i Tanzania. Pa eftermiddagen gick vi till marknaden och kopte godsaker for nastan inga pengar alls. Vi har dessutom kommit pa att vi haft fel vaxelkurs (gar ju inte att ta reda pa vad den star i) och 1000 TSH motsvarar 5,50kr ochinte 7 som vi trott:).
Nar vi kommit hem fran marknade, tagit ut vara fatoljer framfor huset ser vi att Tim, var apa ar tillbaka. Har inte sett honom sen vi kom hit. Precis efter att vi funderat pa att apor ar val flockdjur, dyker det upp 15-20 stycken. Hoppandes i traden precis framfor oss. Vissa kommer riktigt nara. De ar sa otroligt sota. Fota fota fota:) Vi sitter forundrade i ca en timme, snacka om att bo mitt i naturen!
Pa kvallen efter god pastamiddag med ost, nar jag star och diskar ser jag genom fonstret tva vita glada ansikten. Det ar vara nya huskompisar. Tva superglada lakarstudenter fran Holland.
Vi kanner att de har sista tva veckorna kommer att ga riktigt fort har i Machame.
Fredag innan lunch tog vi med oss tjerna till stan, de behovde borja med sin ansokningsprocess for residentpermits, och vi fick antligen hamta vara. Vi visade runt de i stan, det vi kunde iallafall. Pa kvallen Sag vi femte elementet i "biosalongen" och lyxade till det med kakor och chips. Maste bara pasa pa att tacka familjen och Elin for underbara samtal. Valdigt svart att vi inte befinner oss i samma land! Aven fredag kvallen kunde vi njuta av berget och aporna.

Inga kommentarer: